Korčulanka opisala zimu na otoku: Ako si frajer, dođi kad rade dva restorana

JEDNA Korčulanka je na svom TikToku opisala jedan dan na otoku zimi. Pričicu je započela time što je primijetila da su svi oduševljeni kada nekome kaže da je s Korčule. “Moj otok ima i mane”, krenula je pričati Antonela.

“Zimski su dani svi isti”

“Zimi je dosadan i nema sadržaja kao što ima Zagreb. Zimski dani su svi isti. Ljudi koji ujutro ne rade idu na kavu u grad. Obid je uvik u istu uru, u 13:30. Nakon obida se nikad ne ide radit, nego se pođe odmorit na kauč, jer nigdi nije priša.

A popodne, ako ne ideš u masline, u polje, vrtal ili slično, ideš šetat. A šetaš uvik istom rutom. Moš ti uzet i biciklu i role i napravit đir do drugog mista. Kad dođeš doma, za večeru su uvik ostaci od ručka ili doručka. Naravno, ničiji dan nije potpuno jednak, ali nemaš ti to što puno filozofirat.

Naravno, ono što ć,u uvik obožavat su komini di se uvik okupimo i igramo karte i pečemo meso. Tako da ako si frajer, dođi zimi na Korčulu, kad rade dva restorana i tri kafića. Ali ne mogu reć, stvarno sam sretnica”, ispričala je ova otočanka. 

“I meni je dosadno u Dalmaciji, svaki dan isti”, “Prelijepa je Korčula i meni nikad ne bila dosadna”, “Tuđi čovik nikad neće znati”, “Možemo se mijenjati, ti dođi u Zagreb u ogromnu gužvu, a ja dođem na Korčulu se odmoriti”, pisali su joj pratitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *