Što žene najviše privlači na muškarcima?

KADA je riječ o tome što žene privlači kod muškaraca, istraživanja su pokazala da postoji niz osobina koje se izdvajaju kao najvažnije kod “procjene” potencijalnog partnera. I dok se preferencije mogu razlikovati od žene do žene, neke karakteristike se često ističu kao univerzalno atraktivne.

Jedna od ključnih osobina koja privlači žene je samopouzdanje. Prema istraživanju objavljenom u časopisu Psychological Science, samopouzdani muškarci često se percipiraju kao privlačniji. “To ne znači da muškarac treba biti arogantan, već da ima unutarnju sigurnost u sebe i svoje sposobnosti”, naglašava studija.

Osim samopouzdanja, žene privlače muškarci koji su empatični i pažljivi. Studije su pokazale da žene cijene sposobnost muškarca da pokaže razumijevanje i suosjećanje prema njihovim osjećajima. Emocionalna inteligencija smatra se ključnom osobinom za uspješne veze, jer omogućuje bolje razumijevanje partnera i izgradnju dubljih veza.

Također, humor je još jedna važna osobina. Istraživanje objavljeno u časopisu Evolutionary Psychology sugerira da sposobnost muškarca da bude duhovit može ukazivati na inteligenciju i kreativnost, što čini osobu privlačnijom. Smisao za humor može olakšati komunikaciju i stvoriti pozitivnu atmosferu u vezi.

Osim navedenih osobina, istraživanja su pokazala da žene također cijene muškarce koji su pouzdani, iskreni i ambiciozni. Partner koji pokazuje predanost svojim ciljevima i vrijednostima često se doživljava kao atraktivniji jer sugerira stabilnost i spremnost za izgradnju zajedničke budućnosti.

A fizičke osobine?

Uz emocionalne i karakterne osobine, fizički izgled također igra važnu ulogu u privlačnosti muškaraca. Istraživanja su pokazala da postoje određene fizičke osobine koje se često smatraju privlačnima kod muškaraca.

>>Što muškarce najviše privlači na ženama?

Jedna od tih osobina je simetrija lica. Studije su sugerirale da lica koja su simetrična često percipiramo kao privlačnija jer simetrija može ukazivati na zdravlje i genetsku kvalitetu. 

Također, mišićavost i fit izgled često se ističu kao atraktivne fizičke osobine kod muškaraca. Istraživanje objavljeno u časopisu Evolution and Human Behavior sugerira da žene često preferiraju muškarce s mišićavom građom jer to može ukazivati na snagu i sigurnost.

Visina također može igrati ulogu u privlačnosti muškarca. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Rice pokazalo je da visoki muškarci često više privlače žene, iako je važno napomenuti da su ovo općenite tendencije i da se preferencije mogu razlikovati.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *