I generacija Z se slaže – kuglice su out

MILENIJALCI, imamo loše vijesti za vas. Kuglice za bor više nisu kul, no znamo što jest, sudeći prema najnovijem trendu koji je najavila generacija Z. Naime, ove godine hit u kićenju božićnih jelki su otprilike svi mogući drugi ukrasi, poput fotografija, šljokičastih traka i drvenih igračaka, a među njima se našla i jedna elegantna dekoracija, koju odobrava generacija Z.

U godini je filmski hit Barbie pokorio svijet, ženstvena baletna estetika doživjela je ponovni uspon. Delikatne mašne, poput onih iz kolekcija dizajnerice Sandy Liang, ponovno su hit, a generacija Z odlučila ih je postaviti na – božićna drvca. 

Hit na TikToku 

Elegantni ukras, koji je Liang opisala kao “amblem djetinjstva” postao je hit dekoracija ovih blagdana, a na TikToku je pretraživanje mašni za božićno drvce postiglo više od 11 milijardi pregleda. Da, dobro ste pročitali. 

Umjesto da se “bavi gomilom velikih i glomaznih ukrasa”, influencerica Samantha Miller ukrasila je svoje drvce trendi ukrasima pa se pohvalila konačnim rezultatom. 

Snimke božićnih drvca s mašnama preplavile su TikTok, a našlo se tu svakakvih ideja, od elegantnih i klasičnih dekoracija s mašnama pa sve do onih u ružičastoj boji u Barbie stilu. 

Ovakve dekoracije prozvane su “tihim luksuzom”, za razliku od još jednog ovogodišnjeg trenda koji zagovara maksimalističku verziju Božića, odnosno božićnu estetiku s početka milenija koja budi nostalgiju.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *