Zumba uz zvukove folk glazbe je hit: “Žene posebno vole Aleksandru Prijović”

AKO STE aktivni na društvenim mrežama, sigurno ste naišli na video treninga uz folk glazbu. Balkan zumba, koju vodi Laura Cepeu Čekić, fitness instruktorica iz Srbije, zaludila je mnoge.

“U suštini, zumba je jedan dobar kardio i super je za sagorijevanje kalorija, a nema serija, ponavljanja i napornih vježbi. Majice klijentica su mokre nakon treninga jer mi sat vremena ne stanemo. Iz pjesme u pjesmu. Posebno vole Aleksandru Prijović. Tu su žene od 20 do 45 godina, pa sve do nasmijane bake koja ima više od 60 godina. Imamo žene iz različitih profesija, od domaćica, prodavačica, ekonomistica, pravnica…”, ispričala je Laura za Zadovoljnu.rs.

“Pošto i sama volim popularnu folk glazbu, odlučila sam da u šali napravim zumba koreografiju na jednu pjesmu Tee Tairović. Tako je sve i počelo”, dodala je.

Kaže kako joj na zumbu dolaze žene iz raznih krajeva.

“Ne dolaze samo žene iz Leskovca nego iz okolnih mjesta koja su udaljena po 20 kilometara, iz Vlasotinca, Lebana… Sve one zajedno čine jednu pozitivnu, nasmijanu, razigranu grupu. A i ovaj način vježbe je odličan za mršavljenje. Neke moje klijentice na Balkan zumbi smršavile su 10 do 15 kilograma. Rekle su kasnije da su vrlo lako smršavjele, bez velikog opterećenja”, objasnila je.

Polaznice su, kaže, oduševljene kada čuju zvuk balkanske glazbe. 

“Balkan zumba je skoro ista kao klasična zumba, ali trening radimo uz balkansku glazbu. Također, pjevamo u isto vrijeme, dakle, ne samo ples i trening, već se zabavljamo jer pjevamo istovremeno. Svi znaju pjesme, pa sam zato odlučila napraviti sport s glazbom s Balkana zato što je ona dobra za energiju i snagu i svima se to sviđa, naročito ljudima iz Srbije”, rekla je Laura, koja se prije dvije godine iz Austrije doselila u Srbiju.

Na pitanje koje pjesme su najbolje za koreografiju, nabrojala je, osim Tee Tairović, pjesme Aleksandre Prijović, Milice Todorović, Jane i Maje Berović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *