Pitali smo mlade što misle o radu na sezoni: “Nisam baš zagrijan za odlazak na more”

MNOGO mladih iz Hrvatske, ali i regije, odlučuje se na sezonski rad na Jadranu, posebice studenti koji imaju tih nekoliko mjeseci predaha od fakultetskih obaveza. Prošetali smo Zagrebom i pitali mlade idu li na sezonu ove godine, jesu li ikada bili i kakva su im iskustva.

Neki su razmišljali o sezoni, ali su odustali

Mladić kojeg smo sreli ispred Studentskog centra u Zagrebu rekao nam je da nikad nije bio na sezoni, a ne ide ni ove godine.

“Razmišljao sam o tome. Radio bih bilo što, nisam izbirljiv po pitanju posla, tako da što god treba”, rekao je. Planira vjerojatno sljedeće godine na sezonu kada “fakultet malo popusti sa svojim zahtijevanjima”. Svejedno mu je, kaže, u kojem mjestu bi odrađivao sezonski rad. “Naša obala je cijela lijepa, tako da bilo što”, rekao je.

Još jedan dečko nam je rekao kako ne ide ove godine na sezonu, iako je o tome razmišljao. “Na kraju nisam ipak otišao, radit ću od doma odakle sam”, rekao je mladić iz Novske. Ima iskustva sa sezonskim radom. Radio je ranije na recepciji u Istri. 

“Bilo je super. Dobio sam neko iskustvo za daljnji rad. Išao bih opet”, kaže.

Mladić o sezoni: Puno prekovremenih, ali dobra lova

Djevojka nam je otkrila da će ovo ljeto odraditi sezonu na Ugljanu. “Idem na dva mjeseca na Ugljan, tetovirat ću privremene tetovaže”, kaže te dodaje da se veseli poslu.

Osječanin nam je rekao da je bio prošle godine na sezoni, ali u svom rodnom gradu. Kaže da “nije zagrijan” za odlazak na more. “Radio sam na Dravi na obali u beach baru. Nisam zagrijan za odlazak na more. Svakako sam iz Osijeka, a u Zagrebu sam devet mjeseci godišnje, pa još da ta tri mjeseca budem negdje, nije mi to baš”, rekao je.

Sreli smo i jednog dečka koji je već “odradio dosta sezona”. “Inače sam s mora. Puno prekovremenih je bilo, dobra lovica, ali brzo se umori. Bio sam voditelj za par šankova”, kaže. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *