Je li ok seksati se svaki dan?

OSJEĆATE se “spicy” svakog dana, ali niste sigurni da je to normalno? Želite pitati svoje prijatelje, ali malo vam je neugodno? Dakle, je li ok seksati se svaki dan? Može li to na bilo koji način biti loše za vaše reproduktivno zdravlje? Vaše mentalno zdravlje? PureWow je razgovarao sa stručnjacima kako bi riješili ovaj misterij.

Je li ok i je li zdravo seksati se svaki dan?

Ukratko? Da. Sasvim je u redu seksati se svaki dan. Zapravo, Kim Anami, trenerica za seks i intimne veze, vjeruje da je seks, u dovoljnim količinama i prave vrste, jedan od najboljih alata za osobni rast.

Ali koja je to “prava vrsta” seksa? “Ako vam je seks svaki dan ugodan i ne uzrokuje nikakvu fizičku nelagodu, onda je to potpuno u redu”, kaže dr. Lucky Sekhon, ginekologinja iz New Yorka. Da bi se seks smatrao “zdravim”, mora biti sporazuman (što znači da su obje strane voljne i sposobne pristati) i siguran (sve strane su testirane na spolno prenosive infekcije i/ili koriste zaštitu).

Još jedno ključno pitanje koje si morate postaviti, smatra Mary Jane Minkin, ginekologinja s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Yale i autorica bloga i videoserije Madame Ovary, glasi: “Jesam li zbog ovog uznemiren/a?” Po dr. Minkin, ako nema zabrinutosti, nema problema. Ako postoji takav problem, onda vjerojatno nije zdravo.

Ali je li normalno seksati se svaki dan?

“Normalno je sve što funkcionira u vezi. Ako se oba partnera žele seksati svaki dan, to je super. Ali ako se oba partnera žele seksati jednom mjesečno – i to je u redu, sve dok to žele oba partnera”, kaže dr. Minkin.

Drugim riječima, nema normalnog. Dr. Sehkon dodatno artikulira ideju: “Ne postoji određena učestalost ili količina seksa koja se smatra ‘normalnom’. Međutim, kada je netko obuzet mislima o seksu do te mjere da to narušava druge aspekte njegovog života, to bi se smatralo patološkim ili abnormalnim.” Ako imate opsesivne misli o seksu, dobro je o tome razgovarati sa svojim liječnikom.

Kada nije u redu seksati se svaki dan?

Seks svaki dan nije u redu kada vaše tijelo ili um nisu spremni za to.

Kako znati da se ne seksate dovoljno sa svojim partnerom?

“Prilično je lako”, kaže Amani. “Ako ste više zainteresirani za najnoviju Netflixovu seriju ili spavanje nego za trganje odjeće s partnera u trenutku kad uđe kroz vrata, ne seksate se dovoljno.” OK, sad znamo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *