Britansku novinarku oduševio hrvatski nacionalni park: Izgleda kao sirenino skrovište

TRAVEL novinarka britanskog lista The Sun Kara Godfrey nedavno je pisala o jednom mjestu u Hrvatskoj koje odiše posebnom ljepotom. Riječ je o nacionalnom parku Plitvička jezera, koji je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine još 1979. godine. Nalazi se u gorskom dijelu Hrvatske nedaleko od granice s BiH, a prostire se na površini 29.685 hektara.

Godfrey je navela kako su Plitvička jezera proglašena jednom od najtraženijih lokacija u Europi. Naime, studija koju je proveo Bounce i koja je analizirala Google pretraživanja i objave na društvenim mrežama otkrila je da su Plitvička jezera među najtraženijim parkovima u Europi i peti najtraženiji u svijetu.

“Europski nacionalni park koji izgleda kao sirenino skrovište s jarko plavom vodom i lijepim vodopadima”, piše Godfrey. Park ima 16 jezera s brojnim vodopadima, a turisti su opisali ovo mjesto kao “vilinsko kraljevstvo” i “izgubljeni raj”. Inače, popularni portal za putovanja Lonely Planet proglasio ga je jednim od najvećih prirodnih čuda svijeta.

Godfrey dalje opisuje kako je tu moguće imati pješačke ture u trajanju od dva do osam sati, a najpopularniji vodopad za posjetiti je Veliki slap, koji je visok 78 metara.

“Kroz jezera prolazi drvena šetnica, gdje nažalost ne možete plivati, iako možete unajmiti čamac na vesla. Međutim, posjetite li ga tijekom mirnijih sati, možete vidjeti jelene, vukove, divlje svinje, pa čak i rijetkog smeđeg medvjeda.

Imala sam sreću posjetiti ovu lokaciju dok sam putovala u Hrvatsku. S vodom tako plavom da je izgledala kao sirenino skrovište iz bajke. Dodajte jarko zeleno lišće tijekom ljetnih mjeseci i zasigurno će izgledati kao drugi planet”, napisala je britanska novinarka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *